Technische omschrijving

1. Peil van de woningen

Het peil waaruit alle hoogten worden gemeten komt overeen met de bovenzijde van de afgewerkte begane grondvloer. De exacte maat zal ter plaatse in overleg met bouw- en woningtoezicht van de gemeente worden vastgesteld.

2. Grondwerk

De noodzakelijke ontgravingen worden verricht voor fundering en riolering. Het aanvullen gebeurt met zand en uitkomende grond en wordt in de tuinen geëgaliseerd.

3. Riolering

De binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in pvc buizen met benodigde hulpstukken en wordt aangesloten op een gescheiden stelsel.

4. Nuts-aansluiting

Uw woning wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en de waterleiding. Een aanvraag voor een aansluiting op het glasvezel dient u zelf aan te vragen.

5. Fundering

De fundering wordt uitgevoerd door middel van prefab palen met een raster van gewapend betonnen funderingsbalken. Een en ander volgens berekening en tekening van de constructeur en de uitgevoerde sonderingen.

6. Vloeren

De begane grondvloer is een vrijdragende geïsoleerde betonnen systeemvloer voorzien van geïsoleerde vloerluiken ter plaatse van de voordeur. De isolatiewaarde zal worden uitgevoerd volgens de voorschriften van het bouwbesluit Rc=3.7 m²K/W. De verdiepingsvloer in HSB.

7. Dakconstructie HSB

Het schuine dak wordt samengesteld d.m.v. HSB elementen welke aan de binnenzijde worden voorzien van witte spaanplaat met gegronde aftimmerplint op de naden afgewerkt met een Rc=6.3m² K/W volgens besluit bouwwerken leefomgeving (BBL).

De schuine daken en de buitenmuren van de 1e verdieping worden voorzien van stalen felsplaten conform kleur- en materiaalstaat.

8. Buitengevels HSB

De gevels van de woningen worden tot om en nabij de verdiepingsvloerhoogte opgemetseld in schoonmetselwerk met een gevelsteen volgens monster (alle metselwerk in één lijn). In het gevelmetselwerk zullen de nodige dilataties, lateien en stalen opvangconstructies opgenomen worden evenals de nodige open stootvoegen t.b.v. spouwisolatie en ontwatering rc 4,7 m² K/W volgens BBL.

Onder alle buitenkozijnen, met uitzondering van de deurkozijnen en kozijnen tot peil, worden aluminium lekdorpels aangebracht.

9. Gevelkozijnen, -ramen en deuren

De buitenkozijnen en -ramen zijn van kunststof type Schuco. Alle draaiende ramen worden standaard uitgevoerd als naar binnendraaiend en kiepend.

10. Hang- en sluitwerk

De bereikbare en beweegbare delen worden voorzien van het benodigde hang- en sluitwerk volgens voorschriften van het BBL. De buitendeuren van de woning worden uitgevoerd met een driepuntssluiting voorzien van gelijksluitende cilindersloten. Allen voorzien van bijpassend garnituur.

11. Binnenwanden

De niet-dragende HSB binnenwanden worden als lichte scheidingswanden uitgevoerd.

12. Binnendeurkozijnen

De binnendeurkozijnen zijn conform de tekeningen. Er worden geen bovenlichten toegepast. Er worden geen stofdorpels toegepast. De stalen montagekozijnen worden standaard voorzien van fabrieksmatig gelakte opdekdeuren, kleur wit, voorzien van standaard deurbeslag. De deurkozijnen van de badkamer en het toilet zijn voorzien van een kunststeen onderdorpel. De overige kozijnen worden zonder dorpel uitgevoerd. (daaronder een ruimte houdende van 15 mm)

13. Trappen

De trappen worden uitgevoerd in wit gegrond vurenhout. De trap is uitgevoerd in een dichte uitvoering. De trappen worden voorzien van houten muurleuningen blank grenen welke worden bevestigd op aluminium leuningdragers. Langs de open zijden van de trap worden gegronde vurenhouten traphekken / balustrades aangebracht. De trapgaten (zijkanten) worden afgetimmerd met plaatmateriaal.

14. Plafond- en wandafwerking

Alle binnenmuren in de woningen worden geschikt gemaakt voor het aanbrengen van behang (naden smeren). In het toilet zijn de wanden (gedeeltelijk) afgewerkt met tegelwerk. Boven het tegelwerk in het toilet worden de wanden behangklaar afgewerkt.
In de meterkast wordt de achterwand voorzien van plaatmateriaal voor de plaatsing van de benodigde schakelkasten. Het plafond van de begane grond en het plafond van de 1e verdieping worden afgewerkt met spuitwerk, met uitzondering van de meterkasten.

15. Tegelwerk

De wanden van toilet(ten) zijn standaard voorzien van wandtegels, afmeting 300×600 mm volgens monster (project tegel). De vloer van het toilet wordt betegeld met standaard vloertegels afmeting 600×600 mm (in overleg met de aannemer) volgens monster (project tegel). De wanden van het toilet worden betegeld tot 1,20 m vanaf de vloer. Ter plaatse van de deuren het toilet worden kunststenen dorpels aangebracht.

16. Ventilatie

In de gevelkozijnen worden ventilatieroosters aangebracht volgens voorschriften van het BBL. De keuken opstelplaats, badkamer, toilet en de opstelplaats voor de wasmachine worden mechanisch afgezogen door middel van een mechanische ventilatie-unit. Via ventilatieroosters in de gevelkozijnen wordt buitenlucht aangevoerd, één en ander volgens de voorschriften op nader te bepalen posities. De MV-box wordt aangesloten op het kanaalsysteem wat als opbouw wordt aangebracht. Het definitieve leidingverloop wordt na uitwerking van de installaties bepaald. In de woonkamer wordt nabij de kamerthermostaat een CO2 sensor geplaatst ten behoeve van de CO2 sturing van de mechanische ventilatie. Er wordt een losse, draadloze tweede bediening geleverd ten behoeve van de badkamer of een andere ruimte naar keuze. Op het mechanisch ventilatiesysteem mag geen (motorloze) wasemkap worden aangesloten.

17. Beglazing –HR++ beglazing

De glasopeningen van de buitenkozijnen worden voorzien van isolerende HR++ beglazing. Er wordt een nat belastingsysteem toegepast. De beglazing voldoet aan eisen bouwbesluit, NEN 3569 is niet van toepassing.

18. Keuken

De woning wordt standaard niet voorzien van een keukeninrichting. Wel wordt een aantal installatietechnische voorzieningen (elektra, water en riool) aangebracht conform de gestippeld aangegeven fictieve keukeninrichting. De keuken opstelplaats wordt voorzien van 3 afzuigventielen van het ventilatiesysteem. De werking van beide afzuigventielen dient altijd gewaarborgd te zijn. Dit in verband met de garantieregeling en voorschriften volgens het bouwbesluit. Op een afzuigventiel is het niet toegestaan een wasemkap aan te sluiten.

19. Sanitair

Het toilet wordt voorzien van een compleet sanitair pakket, toiletpot en wasbakje in de kleur wit, volgens afwerkstaat.

20. Elektrische installatie (aanvraag en aansluitingen nuts kosten voor de koper)

De elektrische installaties worden geheel uitgevoerd volgens de voorschriften van het nutsbedrijf en NEN 1010, met de bijbehorende aardingsvoorschriften. Schakelmateriaal en wandcontactdozen in de standaardkleur wit, worden in de woning uitgevoerd als inbouwmateriaal. Ter plaatse van de technische installatie wordt het elektrawerk in opbouwmateriaal uitgevoerd. Voor de wasmachine opstelling is ruimte gereserveerd in de badkamer. De plaats van lichtpunten, schakelaars en wandcontactdozen staan op contracttekeningen aangegeven en zijn indicatief. Een complete belinstallatie wordt gemonteerd. Voor de wasmachine wordt een bedrade leiding op een aparte groep aangebracht. Ter plaatse van de keukenopstelplaats worden 2 loze leidingen aangebracht ten behoeve van elektrisch koken en een vaatwasser. De wandcontactdozen in de woonkamer, keuken en slaapkamers worden op een hoogte van ± 300 mm boven de vloer aangebracht. De overige wandcontactdozen, uitgezonderd de wandcontactdozen ter plaatse van de opstelplaats van de keuken, alsmede schakelaars en de combinatie van schakelaar en wandcontactdozen worden op een hoogte van ± 1050 mm boven de vloer aangebracht. Ter plaatse van de keuken opstelplaats worden de wandcontactdozen op een hoogte van ± 1250 mm aangebracht. De enkele wandcontactdoos ten behoeve van de wasemkap wordt op een hoogte van ± 2250 mm aangebracht. Loze CAI- en/of glasvezelleidingen worden aangebracht in de woonkamer. Het aansluiten van deze punten dient door de kopers bij de desbetreffende nutsbedrijven te worden aangevraagd. Aansluitkosten voor CAI en/of glasvezel zijn niet bij de koopsom inbegrepen.

Op het dak van elke woning worden er zonnepanelen (pv-panelen) aangebracht. Het aantal is afhankelijk van de BENG (bijna energie neutrale gebouwen) berekening.
Ter plaatse van de mechanische ventilatie unit zal een omvormer worden geplaatst.
In elke woning worden brandmelders volgens de wettelijke eisen aangebracht.

21. Warmte- en warmwatervoorzieningen

In de woning wordt een warmtepomp aangebracht met warmtapwatervoorziening. De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een in de woonkamer geplaatste kamerthermostaat. De installaties worden uitgevoerd volgens tweepijpsystemen van kunststofleidingen, hoofdvloerverwarming op de begane grond. De verdieping wordt verwarmd d.m.v. convectoren.

22. Straatwerk

Het straatwerk wordt conform de kaveltekening in de verkoopbrochure aangelegd. Dit omvat het aanbrengen van bestrating voor de ontsluitingsweg (mandelig) en het aanbrengen van loopverharding naar de voordeur van de woning.

Elke eigenaar dient 3 parkeerplaatsen op eigen erf te realiseren en in stand te houden.